Skip to main content

Ανακοίνωση

18 Νοέ 2019

Οι δράσεις Κοινωνικοποίησης και Ψυχαγωγίας συνεχίζονται…

Οι καταρτιζόμενοι του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. συνεχίζουν τις περιηγήσεις τους στα πολιτιστικά ‘’μονοπάτια’’ του ELEUSIS 2021 European Capital of Culture.

Με μεγάλη μας χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Διευθυντή Ανάπτυξης και Συμμετοχής Κοινού του ELEUSIS 2021 European Capital of Culture κ Γιάννη Κουκμά, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019.

Βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις της παλιάς Ελαιουργικής στην Ελευσίνα, με σκοπό να συνεισφέρουμε και εμείς στην δημιουργία του Συμμετοχικού Εφήμερου Μνημείου.

Η δημιουργία είναι εμπνευσμένη από το εμβληματικό κτίριο «Κρόνος», ένα από τα σημαντικότερα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς της Ελευσίνας, όπου αντανακλά την ταυτότητα της πόλης.

Με την καθοδήγηση των διοργανωτών αλλά και του εμπνευστή αυτής της κατασκευής Γάλλου καλλιτέχνη Olivier Grossetete, 20 εκπαιδευόμενοι του Κέντρου μας είχαμε την ευκαιρία να αποτελέσουμε μέρος αυτής της γιορτής. Πιο συγκεκριμένα συνθέσαμε τα χάρτινα τεμάχια μεταξύ τους με ταινία, τα μεταφέραμε και βοηθήσαμε στην προ-κατασκευή του κτιρίου. Η δημιουργία του διήρκησε 7 ημέρες και κορυφώθηκε με την δημόσια εγκατάστασή του στην Πλατεία Ηρώων και κατόπιν την συμμετοχική απεγκατάστασή του.

Διασκεδάσαμε, δημιουργήσαμε και περάσαμε πολύ όμορφα!