Skip to main content

Δελτίο Τύπου

6 Δεκ 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο bazaar του Κέντρου μας που πραγματοποιήθηκε 3 & 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ήταν μία πρωτοβουλία του Τμήματος ΚΕΕΠ και της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης στο πλαίσιο δράσεων ανάδειξης του κοινωνικού ρόλου της ΕΡΤ.

Σκοπός του bazaar ήταν η υποστήριξη του έργου του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. μέσω της διάθεσης χειροποίητων κατασκευών των καταρτιζομένων του Κέντρου μας.

Το bazaar μας συνδυάστηκε χρονικά με την 3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Μας δόθηκε έτσι η δυνατότητα να εκφράσουμε τη χρόνια διεκδίκηση των ατόμων με αναπηρία για ίσα δικαιώματα και την διεκδίκηση για ισότιμη συμμετοχή σε εκείνα τα αγαθά  που είναι κοινά για όλους τους πολίτες.

Ενεργός ήταν η συμμετοχή των καταρτιζόμενων του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. και τις δύο ημέρες του bazaar τόσο με την χορωδία μας, όσο και με τα δρώμενα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν.

Κατά την πρώτη ημέρα 3η Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν το bazaar :

η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κυρία Λουκία Κεφαλογιάννη, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη θέσπισης μέτρων για την ομαλή κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία.

ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κύριος Βασίλης Γιαννακόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη παρεμβάσεων στο Δομημένο Περιβάλλον και της άρσης των εμποδίων στον Τομέα των Μεταφορών.

Ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. κύριος Νίκος Λιανός με 45 χρόνια αγώνα στο αναπηρικό κίνημα και μέσα από την 26ετή πορεία του στο Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α.  αναφέρθηκε στο έργο, τις δυνατότητες αλλά και τα μέτρα που λαμβάνει το Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. για την ομαλή κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία.

Η ενεργός συμμετοχή της κ. Ζωής Παχούντη Προϊσταμένης του Κέντρου Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πολιτών της ΕΡΤ (τμήμα ΚΕΕΠ) και της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ, η διάχυση του μηνύματος από την Τηλεόραση, το Ραδιόφωνο και τους ιστοτόπους της ΕΡΤ ότι «είμαστε διαφορετικοί αλλά ίσοι», συνέβαλαν στην επιτυχία του bazaar του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.