Skip to main content

Μήνυμα Προέδρου

28 Μάι 2020

Το Κ.Ε.Α. /Α.Μ.Ε.Α. κατόπιν της απόφασης της Πολιτείας άνοιξε και πάλι τις «πόρτες» του και υποδέχθηκε τους ωφελούμενούς του, άτομα με νοητική αναπηρία.

Η πανδημία του Covid 19 δημιούργησε νέες σχέσεις στην ελληνική κοινωνία και έπληξε ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Η ελληνική κοινωνία όμως κατάφερε και στάθηκε ορθή. Τα παιδιά μας και οι οικογένειές τους κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού από την πανδημία είχαν να διαχειρισθούν μία νέα πραγματικότητα η οποία περιελάμβανε φόβο, ανασφάλεια, ανάγκη να κατανοήσουν έννοιες όπως: «Μένουμε σπίτι», «Πλένουμε συχνά και πολύ καλά τα χέρια», «Στεκόμαστε μακριά από τον διπλανό μας, τον φίλο μας», «Δεν αγκαλιάζουμε ούτε τους δικούς μας ανθρώπους», έννοιες που δημιουργούσαν μια νέα πραγματικότητα και την οποία έπρεπε με την υποστήριξη του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος, συνήθως, να τις κατανοήσουν και να τις διαχειριστούν.

Όμως, σε όλη αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά και οι οικογένειές τους δεν ήταν «μόνοι» Τα έμπειρα στελέχη του Κέντρου μας ανέπτυξαν εξειδικευμένες προσεγγίσεις, στοχευμένες μεθόδους επικοινωνίας είτε δια ζώσης, είτε χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, με στόχο να μείνει η κοινότητα του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. ενωμένη και δυνατή.

Το ίδιο το Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α., ως δομή, δεν ανέστειλε παρά μόνο μερικές ημέρες την λειτουργία του. Από τις 13 Απριλίου 2020 λειτουργεί κανονικά με όλο το στελεχιακό του δυναμικό.

Με νέα λοιπόν ευέλικτα προγράμματα προσαρμοσμένα ακριβώς στις ανάγκες των ωφελούμενων όπως δημιουργήθηκαν τους δύο μήνες «του αναγκαστικού εγκλεισμού», με εξειδικευμένη προσέγγιση και υποστήριξη στις διαμορφωμένες νέες συνθήκες καθημερινής διαβίωσης, υποδεχθήκαμε με ανυπομονησία τα παιδιά μας.

Τηρούμε, ως Κέντρο, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θέση σε ισχύ η Πολιτεία για να είναι η καθημερινή παρουσία των παιδιών μας ασφαλής στη διάρκεια παραμονής στο χώρο μας αλλά και κατά τη μεταφορά τους.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε.

Νίκος Λιανός
Πρόεδρος Δ.Σ.