Skip to main content

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Συμπεριληπτικό εργαστήριο και θεατρική παράσταση στο Κ.Ε.Α. / Α.Μ.Ε.Α.»

21 Ιαν 2022

Το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α.) ιδρύθηκε το 1993 από γονείς ατόμων με Νοητική Υστέρηση, με σκοπό να παρέχει εξειδικευμένα προγράμματα σε νοητικώς υστερούντα άτομα.

Λειτουργεί και ως Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με Νοητική Υστέρηση και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με ειδική αναγνώριση ως Φιλανθρωπικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο (Ν.Π.Ι.Δ.) από την Περιφέρεια Αττικής.

Στόχος του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. είναι η παροχή Προγραμμάτων Κοινωνικοποίησης, Υπηρεσιών Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής, Επαγγελματικής Αποκατάστασης, Αυτόνομης Διαβίωσης, Ψυχαγωγίας Άθλησης, καθώς και η Ειδική Αγωγή και η Κατάρτιση ατόμων που έχουν διαγνωστεί με Νοητική Υστέρηση.

To Kέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες διοργάνωσε τη θεατρική παράσταση «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Γκολντόνι, η οποία υλοποιήθηκε μέσα από συμπεριληπτικό εργαστήριο Παραστατικών Τεχνών. Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια της καθολικής προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε με την έξαρση της πανδημίας, η θεατρική παράσταση βιντεοσκοπήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού στις 16 Δεκεμβρίου 2021. Ο φορέας έλαβε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον ιό SARS-COV-2 ακολουθώντας τις επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής γυρισμάτων – ηχογραφήσεων, βάσει της υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/625919 εγκύκλιο της 24-12-2021.
Η προβολή του καλλιτεχνικού αποτελέσματος της παράστασης προγραμματίζεται να παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα.