Skip to main content

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

21 Φεβ 2022

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) και των τεσσάρων Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Αμάλθεια» I, II, III και IV, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στους χώρους του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α.

 

Στη φετινή εκδήλωση, οι εκπαιδευόμενοι του Κ.Δ.Η.Φ., καθώς και οι φιλοξενούμενοι των τεσσάρων Σ.Υ.Δ. «Αμάλθεια» I, II, III και IV, συμμετείχαν με τις ομάδες παραδοσιακών χορών, χορωδίας και θεάτρου. Χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδησαν παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια.

 

Στη συνέχεια, προβλήθηκε η θεατρική παράσταση «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Γκολντόνι που προετοίμασε η ομάδα θεάτρου του Κ.Δ.Η.Φ. του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α. και βιντεοσκοπήθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της καθολικής προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε με την έξαρση της πανδημίας, η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον ιό SARS-COV-2 ακολουθώντας τις επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής γυρισμάτων – ηχογραφήσεων.  Σήμερα, βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε και να απολαύσουμε το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα  της θεατρικής παράστασης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Γονείς και Κηδεμόνες, προσωπικό και φίλοι του Κέντρου.
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή το Κ.Ε.Α. / Α.Μ.Ε.Α. υποδέχτηκε τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη και τον Αντιπεριφερειάρχη του Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Λεωτσάκο Ανδρέα, που εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Πατούλη Γεώργιο. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Δημάρχου Χαϊδαρίου, κου Ντηνιακού Ευάγγελου, καθώς επίσης και η παρουσία του πρώην Διευθυντή Επιθεώρησης Δασών Δυτικής Αττικής, κου Σπαθή Δημήτριου.