Στο εργαστήριο Κηπουρικής – Ανθοκομίας αναπτύσσονται θέματα με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευόμενων με σκοπό να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις καλλιεργητικές εργασίες και φροντίδες των φυτών. Οι εκπαιδευόμενοι έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν την σχέση τους με την φύση και τα παραγόμενα αγαθά που συναντούν στην ζωή τους.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας από την παραγωγή μέχρι και την συσκευασία τους ειδικότερα:
• Καλλιεργούν αρωματικά φυτά όπως ρίγανη, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, δυόσμο, δάφνη κ.α. με χρήση χειρωνακτικών εργαλείων.
• Παράγουν προϊόντα από τις παραπάνω καλλιέργειες όπου μετά την χειρωνακτική συγκομιδή τους και διαλογή, επεξεργάζονται ανάλογα με το είδος τους και αποξηραίνονται με φυσικό τρόπο.
• Συσκευάζουν επιμελώς όλα τα παραγόμενα προϊόντα σε συσκευασίες που φιλοτεχνούνται από τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους (π.χ. τριμμένη ρίγανη, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, αρωματισμένο ελαιόλαδο κ.α.).
Οι εκπαιδευόμενοι κατά την διάρκεια παραγωγής αρωματικών αποκτούν γνωστικές και πρακτικές δεξιότητες στα εργαλεία κήπου που απαιτούνται για τις καλλιεργητικές εργασίες και φροντίδες των φυτών (ψαλίδι κλαδέματος, πριόνι, τσουγκράνα, μεσινέζα, σκαλιστήρι κ.α.). Ενημερώνονται για την χρησιμότητα του νερού και τους τρόπους άρδευσης και δίνεται η ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος σε φυτά καθώς και να επισκευάζουν ζημιές ή διαρροές χρησιμοποιώντας τα ανάλογα εργαλεία και εξαρτήματα.
Σε όλα τα παραπάνω στάδια αναπτύσσεται η έννοια της ανακύκλωσης, μέσω της κομποστοποίησης των απορριμμάτων, που προέρχεται από την διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων της κηπουρικής και φέρουν αποτέλεσμα ποσότητες οργανικού λιπάσματος.
Στρατηγού Σίμωνος Θεολόγου 11,
Χαϊδάρι - Κάτω Αφαία, T.K. 12462
Τηλέφωνο: +30 210 2848733 / +30 210 5576620
Fax: +30 210 2832550
e-mail:kea-amea@cosmotemail.gr
Χρησιμοποιούμε μόνον απολύτως απαραίτητα cookies (session cookies, language cookies) για την πραγματοποίηση της σύνδεσης και τη βελτίωση της περιήγησή σας στην Ιστοσελίδα, τα οποία τηρούνται ανά συνεδρία.