Skip to main content

«Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020»
«Επιχορήγηση Λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α.»

Σ.Υ.Δ. «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» ΙΙΙ και Σ.Υ.Δ. «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» ΙV

Η Πράξη με τίτλο «Επιχορήγηση Λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α.» αναφέρεται στη χρηματοδότηση της Σ.Υ.Δ. «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» ΙΙΙ και Σ.Υ.Δ. «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» ΙV για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών, από το Μάρτιο 2021 έως το Δεκέμβριο 2023 και για ένα συνολικό πλήθος ωφελούμενων που ανέρχεται στα 18 άτομα.

Κάθε Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης έχει συνολική δυνατότητα 9 ατόμων, σύμφωνα με την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της.

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, παρέχουν υπηρεσίες με προσεκτική προετοιμασία και επιστημονικά κριτήρια που στόχο έχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ωφελούμενου πληθυσμού.

Μέσα από την αδιάλειπτη λειτουργία τους εξασφαλίζονται τα παρακάτω:

  • Υγιεινή, άνετη και ασφαλής διαμονή.
  • Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
  • Μέριμνα για την ιατρική φροντίδα και την ιατροφαρμακευτική αγωγή κάθε ενοίκου.
  • Μέριμνα για την κατάλληλη ψυχαγωγία και την συμμετοχή των ενοίκων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.
  • Διαρκής φροντίδα αγωγής για την αξιοποίηση και διατήρηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό, των προσωπικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των ενοίκων, ώστε να επιτυγχάνεται ο βέλτιστος βαθμός αυτονομίας, ανάπτυξης της προσωπικότητας και άνετης παρουσίας στο κοινωνικό περιβάλλον.
  • Υπηρεσίες Υποστήριξης σε συνεχή βάση.
  • Ενημέρωση των οικογενειών ή των δικαστικών συμπαραστατών των ενοίκων αναφορικά με τη διαβίωσή τους στην Σ.Υ.Δ. και ενίσχυση της συνεργασίας μαζί τους.
  • Προάσπιση της δυνατότητας κάθε ενοίκου για προσωπική ζωή, με σεβασμό της ιδιωτικότητάς του.

Το σύνολο των προαναφερόμενων υπηρεσιών έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελουμένων, τη δημιουργική απασχόληση και ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους και της κοινωνικής τους ένταξης.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται δράσεις δικτύωσης και συνεργασίας με κοινωνικούς φορείς / φορείς παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, τα Κέντρα Κοινότητας, άλλες δομές παροχής παρεμφερών υπηρεσιών και την τοπική κοινότητα γενικότερα (π.χ. Δήμους, αθλητικούς, πολιτιστικούς ή άλλου είδους συλλόγους, εκπαιδευτική κοινότητα), με στόχο τη διασύνδεση της δομής με την τοπική κοινότητα, την ένταξη των ωφελουμένων σε αυτήν και συνεπώς την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο.