Skip to main content

Συμπεριληπτικά εργαστήρια σύγχρονων παραστατικών τεχνών με έμφαση στην εκπαίδευση των ατόμων με νοητική υστέρηση στο Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ιούνιος 2021 – Δεκέμβριος 2021

Το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Α. / Α.Μ.Ε.Α.) πραγματοποίησε εργαστήρια σύγχρονων παραστατικών τεχνών με έμφαση στην εκπαίδευση ατόμων με νοητική υστέρηση στα πλαίσια της καθολικής προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συμπεριληπτικό εργαστήριο θεάτρου, συμπεριληπτικό εργαστήριο χορού, βιωματικό σεμινάριο για την ενίσχυση των υποκριτικών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και εκπαιδευτικό σεμινάριο καλλιτεχνικών κατασκευών / μάσκας.

Το εργαστήριο θεάτρου διοργάνωσε τη θεατρική παράσταση «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Γκολντόνι. Η προετοιμασία του θεατρικού έργου ξεκίνησε τον Μάιο του 2021 και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2021. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε με την έξαρση της πανδημίας, η θεατρική παράσταση βιντεοσκοπήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού στις 16 Δεκεμβρίου 2021. Ο φορέας έλαβε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον ιό SARS-COV-2 ακολουθώντας τις επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής γυρισμάτων – ηχογραφήσεων, βάσει της υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ/625919 εγκύκλιο της 24-12-2021.